alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ryż z groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie danie ryżowe na obiad

Ryż z groszkiem

Składniki:

Ryż z groszkiem

 

  • 40 dag ryżu
  • 50 ml oliwy
  • 1 litr wywaru z warzyw
  • 3 pomidory
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 szklanka mrożonego groszku
  • mała cebula czerwona
  • 1 marchewka

Sposób przygotowania:

Ryż z groszkiem
Obrać i posiekać cebulę. Ze sparzonych pomidorów usunąć skórkę, również posiekać. Obrać czosnek i przecisnąć przez praskę. Obraną marchewkę pokroić w plasterki. Na rozgrzana oliwę wsypać ryż. Smażyć do zarumienienia. Wymieszać z czosnkiem i cebulą. Stale mieszając, smażyć około dziesięciu minut na małym ogniu. Wsypać groszek i przygotowane warzywa. Zalać bulionem. Gotować około pół godziny na małym ogniu.

Tagi:

groszek ryż