gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1294]

Ryż z gulaszem warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ryż z gulaszem warzywnym podaję jako danie na obiad. Polecam - szybki i smaczny przepis na obiad. Moja rodzina bardzo go lubi.

Ryż z gulaszem warzywnym

Składniki:

Ryż z gulaszem warzywnym

 

Sposób przygotowania:

Ryż z gulaszem warzywnym

ETAP 1:

Ryż z gulaszem warzywnym
Obrane i pokrojone w plasterki pieczarki przekładamy na patenię.

Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, do momentu, aż napęcznieje.


Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki i kroimy w plasterki, przekładamy na patelnię na rozgrzany tłuszcz.

ETAP 2:

Ryż z gulaszem warzywnym
Do pieczarek dodajemy pokroną w kostkę paprykę.

Paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pieczarek. Smażymy razem ok. 10minut.

ETAP 3:

Ryż z gulaszem warzywnym
Do pieczarek i papryki dodajemy pomidory.

Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy na kawałki i dodajemy do pieczarek i papryki.


Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem, aż grzyby będą miękkie.

ETAP 4:

Ryż z gulaszem warzywnym
Do przygotowanego sosu dodajemy koncentrat.

Na koniec do gulaszu dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku ostrą papryką.


Porcję ryżu wykładamy na talerz i polewamy warzywnym gulaszem.