agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Ryż z jabłkami i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryż z jabłkami i cynamonem to doskonałe danie na jesienne i zimowe przekąski. Ciepły i aromatyczny posiłek ogrzeje nas od środka gdy na dworze zimno.

Ryż z jabłkami i cynamonem

Składniki:

Ryż z jabłkami i cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Ryż z jabłkami i cynamonem
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.

Jabłko zetrzeć na tarce.

Naczynie żaroodporne nasmarować masłem. Wsypać ugotowany ryż. Na wierzch ułożyć starte jabłko i posypać cynamonem.

Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 15 minut.

Podawać ze śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem.