Sposób przygotowania:
Ryż z jabłkami i z cynamonem
Ugotować na sypko, na pół twardo ryż w woreczkach na mleku z odrobiną soli i masła przez 15 minut. Woreczki muszą być całkowicie zanurzone w mleku. Potem go wyjąć z mleka i wysypać z woreczków. Umyć, obrać jabłka i wydrążyć gniazda nasienne, a następnie potrzeć je na tarce z grubymi oczkami, skropić sokiem z cytryny, dodać cynamon, cukier i cukier waniliowy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wykładamy : warstwę ryżu+warstwę jabłek, a na koniec znów ryż. Zapiec w piekarniku do zrumienia-30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wyjęciu, posypać cukrem i cynamonem. Dodatkowo ryż można spożywać z dżemem własnej roboty, np. z wiśniowym.
Natala1210
gusia1000
elzbieta8960
gusia1000
elzbieta8960
gusia1000
Polecam też sobie zrobić parę słoiczków latem.
Irena Cw
gusia1000
misia53
gusia1000
Wokalista
gusia1000
paulina57
gusia1000
daria0210
gusia1000
BozenaMatuszczyk
gusia1000