zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ryż z marchewką i gorszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

świetny dodatek do drobiu lu innej sztuki mięsa

Ryż z marchewką i gorszkiem

Składniki:

Ryż z marchewką i gorszkiem

 

  • 1 saszetka ryżu parabolicznego
  • 1,5 szk konserwowego groszku z marchewką
  • kurkuma
  • 1 łyżeczka kucharka do smaku ( w proszku )
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Ryż z marchewką i gorszkiem
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kurkumy ( ilość zależy od naszych upodobań ), kucharka i oleju. Ugotowany odsączyć z wody, rozciąć woreczek i przesypać ryż do garnka. Wsypać natkę pietruszki, odsączoną marchewkę z groszkiem i delikatnie wymieszać. Podawać na gorąco np. z kur\czakiem lub innym mięsem.

Tagi:

ryż marchewka