szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Ryż z masełkiem i słonecznikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

To małe lekkie danie, deser lub przekąska. Można podawaać według potrzeby.

Ryż z masełkiem i słonecznikiem

Składniki:

Ryż z masełkiem i słonecznikiem

 

Sposób przygotowania:

Ryż z masełkiem i słonecznikiem
Ryż gotujemy 15 minut w lekko osolonej wodzie. Po tym czasie wyłanczamy i zostawiamy pod przykryciem, pozwalając by ryż wchłonął wode i stał sie mięciutki. Gdy woda zostanie wchłonięta, jeszcze gorący ryż rozkładamy na talerzyki i na środek każdego nakładamy pół łyżeczki masła. Całość posypujemy słonecznikiem łuskanym. Jemy gdy masełko się roztopi pod wpływem ciepła ryżu. Takie proste a takie dobre.

Tagi:

ryż