Sposób przygotowania:
ryz z pateni z jarzynami na dwie osoby
szparagi obrac i pokroic na skosne talarki
por dobrze umyc i tez pokroic w talarki
koper oczyscic,odkroic pozostalosci lodyg (natke odlozyc do dekoracji),bulwe cieniutko pokroic;
pomidorki pokroic na cwiartki
ziola i chili drobniutko posiekac
na duzej patelni rozgrzac oliwe i wrzucac kolejno jarzyny: por,koper,szparagi;podlac niewielka iloscia wody ( 2-3 lyzki),dusic pod przykryciem nie dluzej jak 10 min,dodac ugotowany ryz,dobrze wymieszac,wylaczyc ogien,wrzucic pomidorki i ziola,posolic i pozostawic chwile zeby pomidorki
sie zagrzaly,a ziola "puscily" aromat
podawac jako samodzielne danie lub z mieskiem ( np.chrupiace udka),albo z rybka
smacznego
podawac jako s
por dobrze umyc i tez pokroic w talarki
koper oczyscic,odkroic pozostalosci lodyg (natke odlozyc do dekoracji),bulwe cieniutko pokroic;
pomidorki pokroic na cwiartki
ziola i chili drobniutko posiekac
na duzej patelni rozgrzac oliwe i wrzucac kolejno jarzyny: por,koper,szparagi;podlac niewielka iloscia wody ( 2-3 lyzki),dusic pod przykryciem nie dluzej jak 10 min,dodac ugotowany ryz,dobrze wymieszac,wylaczyc ogien,wrzucic pomidorki i ziola,posolic i pozostawic chwile zeby pomidorki
sie zagrzaly,a ziola "puscily" aromat
podawac jako samodzielne danie lub z mieskiem ( np.chrupiace udka),albo z rybka
smacznego
podawac jako s
Papaja