Sposób przygotowania:
wariacje na temat ryżu z pieczarkami I
•ryż ugotować z dodatkiem soli i kurkumy,
•franki pokroić, obsmażyć na patelni, zdjąć z patelni,
•cebule pokroić w kostkę zrumienić na pozostałym ze smażenia tłuszczu,
•pieczarki pokroić w plastry, dodać do cebuli, obsmażyć,
•cebulę, pieczarki, franki dodać do ryżu, wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki,
•wymieszać, dodać sok z limonki, przyprawić i jeszcze raz wymieszać
•franki pokroić, obsmażyć na patelni, zdjąć z patelni,
•cebule pokroić w kostkę zrumienić na pozostałym ze smażenia tłuszczu,
•pieczarki pokroić w plastry, dodać do cebuli, obsmażyć,
•cebulę, pieczarki, franki dodać do ryżu, wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki,
•wymieszać, dodać sok z limonki, przyprawić i jeszcze raz wymieszać