Sposób przygotowania:
Ryż z sosem owocowym
Do garnka wlewamy 3 szklanki mleka słodzimy 1 łyżką cukru i dodajemy odrobinę extraktu waniliowego. Wsypujemy szklankę ryżu. Mieszamy i pomalutku gotujemy na małym ogniu. Kiedy ryż zaczyna pęcznieć. Nakrywamy wyłączamy gaz i odstawiamy.
Do miksera dajemy 1 szklankę poziomek i 1 szklankę truskawek. Dodajemy cukier do smaku i miksujemy. Następnie dodajemy 1 szklankę jogurtu naturalnego i jeszcze raz miksujemy. Sos chłodzimy. Podajemy ciepły ryż z zimnym sosem.
Do miksera dajemy 1 szklankę poziomek i 1 szklankę truskawek. Dodajemy cukier do smaku i miksujemy. Następnie dodajemy 1 szklankę jogurtu naturalnego i jeszcze raz miksujemy. Sos chłodzimy. Podajemy ciepły ryż z zimnym sosem.