Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Ryż z sosem sojowym i majerankiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Gotować na małym ogniu z sosem sojowym, 2 łyżkami przyprawy płynnej , majerankiem oraz solą. Schować "pod pierzynkę".

Ryż z sosem sojowym i majerankiem

Składniki:

Ryż z sosem sojowym i majerankiem

 

  • 2 szklanki ryż,
  • 15 ml sos sojowy,
  • 2 łyżki przyprawa płynna do zupy,
  • 3 łyżki majeranek Prymat
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Ryż z sosem sojowym i majerankiem
Ryż dobrze wypłukać… zostawić na 15 minut w wodzie…wodę odlać. Zalać wodą w proporcjach 1:2, czyli w tym wypadku 1 litr wody. Gotować na małym ogniu z sosem sojowym, 2 łyżkami przyprawy płynnej , majerankiem oraz solą. Od czasu do czasu mieszać. Kiedy wciągnie wodę, zakryć dobrze przylegająca pokrywką i schować "pod pierzynkę" tzn owinąć, kocem, ręcznikiem itp. Po godzinie powinien być już gotowy----dobre do wszelakiego drobiu np. kaczka, gęś, indyk, perliczka...