Sposób przygotowania:
Ryż z szybkim sosem
Przygotowujemy składniki potrzebne do przygotowania ryżu z sosem na szybko.Marchew obieramy i drobno kroimy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Cebule obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek i chwilę smażymy, dodajemy mięso odrywając kawałki widelcem. Dodajemy marchew i przesmażamy.
Oprószamy mięso mąką i energicznie mieszamy. Podlewamy wszystko wodą albo bulionem cały czas mieszając. Można dodać kostkę mięsną. Dodajemy lekko zrumienioną cebulę i doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości. Ryż gotujemy wg przepisu na op, dodajemy do sosu razem z pokrojoną natką pietruszki.
Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Oprószamy mięso mąką i energicznie mieszamy. Podlewamy wszystko wodą albo bulionem cały czas mieszając. Można dodać kostkę mięsną. Dodajemy lekko zrumienioną cebulę i doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości. Ryż gotujemy wg przepisu na op, dodajemy do sosu razem z pokrojoną natką pietruszki.
Mieszamy i doprawiamy do smaku.