Bluu

Bluu

Starszy Kucharz
[Przepisów: 18]

Ryż z tuńczykiem i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i łatwa propozycja dania z tuńczykiem dla osób, które chcą coś zjeść, a nie mają ochoty na godzinne stanie przy kuchence.

Ryż z tuńczykiem i kukurydzą

Składniki:

Ryż z tuńczykiem i kukurydzą

 

  • Torebka ryżu białego
  • Puszka tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym lub w oleju roślinnym
  • Puszka kukurydzy

Sposób przygotowania:

Ryż z tuńczykiem i kukurydzą
Ryż gotujemy. Tuńczyka wrzucamy na patelnię. Nie musimy dodawać oleju, bo tuńczyk podgrzeje się na swoim sosie.
Kiedy już olej się wytrąci, a tuńczyk się podsmaży, dodajemy kukurydzę. Trzymamy jeszcze trochę na ogniu, ciągle mieszając.
Kiedy ryż się ugotuje, dodajemy go na patelnię - do tuńczyka i kukurydzy. Zostawiamy do przyrumienienia się.

Osobiście nie przyprawiam, ale jeżeli ktoś lubi, to może doprawić sobie pieprzem i solą według uznania.