Sposób przygotowania:
Ryż z tuńczykiem i kukurydzą
Ryż gotujemy. Tuńczyka wrzucamy na patelnię. Nie musimy dodawać oleju, bo tuńczyk podgrzeje się na swoim sosie.
Kiedy już olej się wytrąci, a tuńczyk się podsmaży, dodajemy kukurydzę. Trzymamy jeszcze trochę na ogniu, ciągle mieszając.
Kiedy ryż się ugotuje, dodajemy go na patelnię - do tuńczyka i kukurydzy. Zostawiamy do przyrumienienia się.
Osobiście nie przyprawiam, ale jeżeli ktoś lubi, to może doprawić sobie pieprzem i solą według uznania.
Kiedy już olej się wytrąci, a tuńczyk się podsmaży, dodajemy kukurydzę. Trzymamy jeszcze trochę na ogniu, ciągle mieszając.
Kiedy ryż się ugotuje, dodajemy go na patelnię - do tuńczyka i kukurydzy. Zostawiamy do przyrumienienia się.
Osobiście nie przyprawiam, ale jeżeli ktoś lubi, to może doprawić sobie pieprzem i solą według uznania.