iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryz z woka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybkie pyszne zdrowe danie .

Ryz z woka z warzywami

Składniki:

Ryz z woka z warzywami

 

  • 1 szkl ryż brązowy,
  • 1 szt cebula,
  • 1 szt marchewka,
  • natka pietruszki,
  • 4 łyżki groszek,
  • 4 łyżki kukurydza w puszce,
  • 1/2 szt papryka czerwona,
  • Sól,
  • pieprz biały Prymat,
  • tuńczyk kawałki w oleju

 

Sposób przygotowania:

Ryz z woka z warzywami
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie . W woku podsmażamy obraną i pokrojoną w piórka cebulę , oskrobaną pokrojoną w słupki marchewkę.Dodajemy odcedzony ,groszek i kukurydzę . Paprykę myjemy i kroimy w kawałki . Wszystko mieszamy w woku .Dodajemy ryż i odsączonego tuńczyka . wszystko mieszamy doprawiamy sola ,pieprzem i posypujemy natką pietruszki .

Tagi:

ryż