Sposób przygotowania:
Ryż z żółtą fasolką
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Przelewamy zimna woda i odstawiamy.
Pierś z kurczaka solimy doprawiamy przyprawa do kurczaka i odstawiamy na ok 30 min. Po tym czasie kroimy na kawałki.
Żółtą fasolkę kroimy na pół i gotujemy w osolonej wodzie. szczypior kroimy . Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka.
Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy troszkę oleju i podsmażamy mięso kurczaka , dodajemy starta marchewkę i smażymy. Następnie dodajemy ryż i przecier pomidorowy. Mieszamy z ugotowana fasolką .
Na koniec dodajemy szczypior. Doprawiamy pieprzem, sola ,papryką ostra i słodką do smaku.
Pierś z kurczaka solimy doprawiamy przyprawa do kurczaka i odstawiamy na ok 30 min. Po tym czasie kroimy na kawałki.
Żółtą fasolkę kroimy na pół i gotujemy w osolonej wodzie. szczypior kroimy . Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka.
Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy troszkę oleju i podsmażamy mięso kurczaka , dodajemy starta marchewkę i smażymy. Następnie dodajemy ryż i przecier pomidorowy. Mieszamy z ugotowana fasolką .
Na koniec dodajemy szczypior. Doprawiamy pieprzem, sola ,papryką ostra i słodką do smaku.