iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryż z fasolką i białą kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ryż z fasolką i białą kiełbasą

Ryż z fasolką i białą kiełbasą

Składniki:

Ryż z fasolką i białą kiełbasą

 

  • 1 woreczek ryz pełnoziarnisty,
  • 1 garść fasolka szparagowa,
  • 2 szt młoda marchewka,
  • przyprawa uniwersalna,
  • Sól,
  • pieprz,
  • olej,
  • 1 szt biała kiełbasa

 

Sposób przygotowania:

Ryż z fasolką i białą kiełbasą
Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy .Młodą marchewkę myjemy skrobiemy i kroimy w plasterki Fasolkę kroimy w mniejsze części i gotujemy wraz z marchewką z przyprawą uniwersalną do smaku . Po ugotowaniu odcedzamy .Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła lub oleju dodajemy posiekaną cebulkę ,ugotowane warzywa .Mieszamy ,dodajemy ryż . doprawiamy do smaku solą i pieprzem świeżo mielonym . Na patelni grillowej smażymy plasterki białej kiełbaski . Układamy je na ryżu .