Sposób przygotowania:
Ryż ze szpinakiem i mascarpone
Gotujemy ryż. Szpinak siekamy na mniejsze kawałeczki. Podgrzewamy olej na patelni i wrzucamy szpinak. Smażymy ok. 5 minut. Dodajemy jajko, mieszamy aż się usmaży. Dodajemy serek i mieszamy znowu aż serek się rozpuści. Ugotowany ryż wrzucamy na patelnię i mieszamy chwilę. Wykładamy na talerze. Dla ozdoby można udekorować listami szpinaku.
![Ryż ze szpinakiem i mascarpone Ryż ze szpinakiem i mascarpone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-ze-szpinakiem-i-mascarpone-275206.jpg)
![Ryż ze szpinakiem i mascarpone Ryż ze szpinakiem i mascarpone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-ze-szpinakiem-i-mascarpone-275207.jpg)
![Ryż ze szpinakiem i mascarpone Ryż ze szpinakiem i mascarpone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-ze-szpinakiem-i-mascarpone-275208.jpg)
![Ryż ze szpinakiem i mascarpone Ryż ze szpinakiem i mascarpone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-ze-szpinakiem-i-mascarpone-275209.jpg)