pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Ryżotto - coś z niczego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ryżotto (nie ośmielę się użyć nazwy risotto) to fajny i sprawdzony sposób na pozbycie się zalegających w lodówce resztek.

Ryżotto - coś z niczego

Składniki:

Ryżotto - coś z niczego

Ryżotto

  • 2-3 torebki ugotowanego ryżu
  • 1 szklanka bulionu warzywno-drobiowego
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • kilka plasterków salami lub innej wędliny
  • starty drobno żółty ser
  • kilka pieczarek

Sposób przygotowania:

Ryżotto - coś z niczego
Na patelnię wykładamy ryż. Najlepiej i najszybciej użyć ryżu ugotowanego już wcześniej. Podlewamy bulionem, kiedy będzie gorące dodajemy pokrojone pieczarki i chwilę dusimy. Dosypujemy kukurydzę, pokrojone w kostkę salami.

Kiedy wszystko będzie podduszone i gorące dodajemy ser żółty i czekamy aż się rozpuści. posypujemy natką pietruszki.