Sposób przygotowania:
Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i warzywami
Ryż gotujemy według przepis na opakowaniu. To samo robimy z mrożoną mieszanką warzywną. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na maśle.
Gdy będzie zeszklona dokładamy pieczarki (plasterki). Dusimy aż pieczarki odparują nadmiar wody. Śmietanę łączymy z jajkami i serem. Dodajemy vegetę.
Ryż łączymy z warzywami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Zalewamy sosem. Pieczemy w 180 stopniach C przez pół godziny.
Gdy będzie zeszklona dokładamy pieczarki (plasterki). Dusimy aż pieczarki odparują nadmiar wody. Śmietanę łączymy z jajkami i serem. Dodajemy vegetę.
Ryż łączymy z warzywami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Zalewamy sosem. Pieczemy w 180 stopniach C przez pół godziny.