Sposób przygotowania:
Ryżowa zupa Eliprzygotowanie jarzyn
Marchewki, pietruszki i seler obrać ze skórki i umyć. Do jarzyn dodać liście laurowe i ziele angielskie.
przygotowanie cebuli i czosnku
Cebule obrać z łupinek, przekroić na połówki i podpiec na suchej patelni. Czosnek obrać z łupinek.
przygotowanie wywaru
Porcję rosołową umyć, włożyć do garnka, dodać jarzyny, liście laurowe, ziele angielskie, podpieczone cebule i czosnek.
Całość zalać wodą, posolić, ugotować wywar i przecedzić przez sito.
przygotowanie ryżu
Odmierzyć 1/2 kg ryżu, przesypać na sito i opłukać.
przygotowanie zupy
Ugotowane w wywarze marchewki pokroić w kostkę.
przygotowanie zupy cd
Obrać mięso z porcji rosołowej i pokroić.
przygotowanie zupy cd
Natkę pietruszki umyć, osuszyć i pokroić.
przygotowanie zupy cd
Do wywaru dodać ryż i gotować do miękkości. Do zupy dodać mięso, marchewkę i chwilę pogotować.
Do gotowej zupy dodać pokrojoną natkę pietruszki i doprawić ją pieprzem i maggi do smaku. Smacznego!