iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Ryzowe kolki.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mozna podawac z miesem duszonym.

Ryzowe kolki.

Składniki:

Ryzowe kolki.

 

  • 1szkl.ryzu,
  • 30dgpieczarek,
  • 3jaja,
  • 2cebule,
  • 3zabki czosnku,
  • 2lyzki natki pietruszki,
  • koperek,
  • olej,
  • tarta bulka,
  • pieprz,sol.

Sposób przygotowania:

Ryzowe kolki.
Ryz ugotowac.Podsmazyc posiekana cebule,dodac umyte oraz drobno pokrojone pieczarki ok.15 min.Ostudzony ryz mieszac z pieczarkami,zoltkami,drobno posiekanym czosnkiem,natka pietruszki,koperkiem.Doprawic sola i pieprzem.Dobrze wymieszac.Bialka ubic na sztywna piane.Z ryzu formowac kolki,obtoczyc w tartej bulce,potem w pianie i ponownie w bulce.Smazyc na bardzo rozgrzanym oleju (rumienic )

Tagi:

ryżowe tarta