milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Ryżowe kuleczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kuleczki ryżowe robi się bardzo szybko i prosto

Ryżowe kuleczki

Składniki:

Ryżowe kuleczki

 

  • szklanka ryżu
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • łyżka vegety
  • łyżka margaryny
  • 1,5 litra bulionu z kostki
  • główka kapusty (mała)

 

Sposób przygotowania:

Ryżowe kuleczki
Główkę kapusty drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Tak przygotowaną cebulę dokładamy do kapusty. Dodajemy mięso mielone i ryż. Wszystko mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Następnie formułujemy małe kuleczki i opiekamy na oleju z obu stron. Tak usmażone kuleczki układamy w żaroodpornym naczyniu i zalewamy bulionem tak, aby wszystkie kulki były przykryte. Wszystko wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Tagi:

ryż mięso