Magdusia1312

Magdusia1312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Ryżowy farsz do pierogów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny farsz :)

Ryżowy farsz do pierogów

Składniki:

Ryżowy farsz do pierogów

 

  • czubata szklanka ugotowanego na sypko ryżu
  • 1/2 szklanki utartego, pikantnego żółtego sera
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju do podsmażenia cebuli
  • jajko
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • kopiasta łyżka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryżowy farsz do pierogów
Bardzo drobno posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, powinna sie lekko zrumienić. Cebulą z tłuszczem, na którym sie rumieniła, zalewamy ryż, dodajemy keczup, jajko, utarty ser, składniki dokładnie mieszamy, dodajemy zieleninę, przyprawy-wyrabiamy farsz [powinien być jednolity i puszysty] Nadziane farszem pierogi podajemy polane skwarkami ze świeżej słoniny, zrumienionym, czystym masłem lub gorącym , pikantnym sosem pomidorowym .