Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Rzodkiewkowa jarzynka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Tak przygotowana rzodkiewka smakuje wspaniale jako jarzynka do obiadu

Rzodkiewkowa jarzynka do obiadu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rzodkiewkowa jarzynka do obiadu

 

 

Sposób przygotowania:

Rzodkiewkowa jarzynka do obiadu
Rzodkiewki umyć dokładnie, osuszyć, usunąć ogonki i łodyżki. Każdą rzodkiewkę pokroić w ósemki lub ćwiartki, zależnie od wielkości.Na patelnię wrzucić masło, wsypać rzodkiewki, przesmażyć, zmniejszyć ogień i dusić aż rzodkiewki zmiękną. Lekko posolić. Następnie zwiększyć ogień, posypać rzodkiewki bułką tartą i szybko przesmażyć.Tak przygotowaną rzodkiewkę podawać na gorąco jako jarzynka do obiadu.
Rzodkiewkowa jarzynka do obiadu
Rzodkiewki umyć dokładnie osuszyć usunąć ogonki i łodyżki Każdą rzodkiewkę pokroić w ósemki lub ćwiartki zależnie od wielkości
Rzodkiewkowa jarzynka do obiadu
Na patelnię wrzucić masło wsypać rzodkiewki przesmażyć zmniejszyć ogień i dusić aż rzodkiewki zmiękną Lekko posolić
Rzodkiewkowa jarzynka do obiadu
Następnie zwiększyć ogień posypać rzodkiewki bułką tartą i szybko przesmażyć

Tagi:

tarta