ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Rzodkiewkowa mizeria Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna alternatywa dla tradycyjnej mizerii. Dodatek rzodkiewki sprawi że smak będzie ciekawszy.

Rzodkiewkowa mizeria Eweliny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rzodkiewkowa mizeria Eweliny

 

 

Sposób przygotowania:

Rzodkiewkowa mizeria Eweliny
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki, ścieramy na tarce w plasterki. Rzodkiewki myjemy, kroimy na półtalarki. Dodajemy do ogórków. Wszystko solimy. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Solimy i pieprzymy. Wszystko mieszamy a na koniec dodajemy jogurt naturalny oraz umyty i posiekany koperek. Szczyptę koperku używamy do dekoracji gotowych porcji. Smacznego!
Rzodkiewkowa mizeria Eweliny
Ogórki ścieramy na tarce, dodajemy wyciśnięty czosnek.
Rzodkiewkowa mizeria Eweliny
I ogórek i rzodkiewka zawierają praktycznie zerową ilość kalorii, osoby na diecie powinny śmiało sięgać po te warzywa.
Rzodkiewkowa mizeria Eweliny
Zamiast jogurtu naturalnego można użyć jogurtu greckiego.
Rzodkiewkowa mizeria Eweliny
Koperek nada potrawie smakowity wygląd i aromat.