Sposób przygotowania:
Sagonki po mojemu
Grzyby mun zamoczyć w wodzie na ok 15 min,potem ugotować aż będą miękkie.Marchew,pietruszki,ugotowane grzyby i paprykę pokroić w cienkie paseczki,a por w plasterki.Warzywa wrzucić do miski zalać sosem sojowym i zostawić na jakiś czas.W tym czasie we wrzątku sparzyć kapustę pekińską(żeby lekko zmiękła i nie była całkiem surowa)drobno posiekać (tak żeby były paseczki)dodać do miski z warzywami i sosem.Mięso posiekać lub zmielić w maszynce.Wymieszać mięso z warzywami.Każdy placek papieru ryżowego moczyć w wodzie,położyć na płaskiej powierzchni i na środek nałożyć trochę farszu.Zawinąć najpierw boki do środka,potem rolować.Rozgrzać olej na patelni smażyć na rumiano z każdej strony.Podawać na ciepło maczać w słodkim sosie chili.Pycha:)