Sposób przygotowania:
Sajgonki na ostro
Pierś umyć, osuszyć a potem drobno pokroić w kostkę. Zalać mięso w miseczce sosem sojowym i tak zostawić na 15 minut.
Do mięsa dodać pozostałe składniki i wszystko wymieszać. Papier ryżowy, każdy osobno moczyć ale przez chwilkę w ciepłej wodzie.
Kłaść na desce drewnianej i na brzegu kłaść po łyżce nadzienia. Sajgonki zwijać tak jak krokiety i odkładać na bok.
Część sajgonek obtoczyć w sezamie. Potem sajgonki smażyć na rumiano na głębokim oleju a gdy się usmażą odsączyć na ręczniku papierowym.
Podawać na gorąco z sosem chili.
Do mięsa dodać pozostałe składniki i wszystko wymieszać. Papier ryżowy, każdy osobno moczyć ale przez chwilkę w ciepłej wodzie.
Kłaść na desce drewnianej i na brzegu kłaść po łyżce nadzienia. Sajgonki zwijać tak jak krokiety i odkładać na bok.
Część sajgonek obtoczyć w sezamie. Potem sajgonki smażyć na rumiano na głębokim oleju a gdy się usmażą odsączyć na ręczniku papierowym.
Podawać na gorąco z sosem chili.