agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Sajgonki z mięsem wołowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zachciało nam się sajgonek a sajgon bar nieczynny. Więc zrobiliśmy je sami. Wyszły przepyszne. Polecam

Sajgonki z mięsem wołowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sajgonki z mięsem wołowym

 

  • 5 grzybów moon
  • 1 cebula czerwona
  • 1 marchewka
  • 1/2 opakowania makaronu ryżowego
  • 300 g mięsa wołowego
  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • 300 ml oleju
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sajgonki z mięsem wołowym
Mięso wołowe wcześniej ugotować. Jak ostygnie pokroić je. Pozostałe składniki tj. cebulę, grzyby moon, kapustę również pokroić.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Pokroić na kawałeczki ok 3 cm. Wszystkie składniki wrzucić na patelnię i smażyć ok. 7-10 minut. Gotowy farsz wyłożyć do miski żeby ostygł. Papier ryżowy wyjąć z opakowania i zamoczyć na kilka sekund w wodzie żeby zmiękł. Nakładać farsz i zawijać jak gołąbka. Sajgonki smażyć na rozgrzanym oleju ok. 2-3 minuty. Podawać z sosem słodko-kwaśnym, lub ostrym.
Sajgonki z mięsem wołowym
Ugotować makaron, pokroić wszystkie składniki
Sajgonki z mięsem wołowym
Na patelni podsmażyć wszystkie składniki
Sajgonki z mięsem wołowym
Na namoczony papier ryżowy wykładać farsz i zawijać jak gołąbka
Sajgonki z mięsem wołowym
Sajgonki smażyć na rozgrzanym oleju ok. 2- 3 minuty