Sposób przygotowania:
Sajgonki po mojemu czyli paulisia_elk
Przygotowujemy surówkę: Kapustę siekamy drobno, dodajemy ok łyzkę octu, oraz po łyżeczce soli i cukru. Oraz ok 3 łyżki lub więcej sosu chilli, dokładnie mieszamy o odstawiamy ( najlepiej przygotować surówkę dużo wcześniej żeby kapusta zmiękła). Marchewkę kroimy w słupki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, grzyby mum przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, jeżeli są to grzyby w całości to siekamy je w paseczki. Makaron zalewamy wrzątkiem i przykrywamy an 3 minuty, odcedzamy. W głębokiej patelni najlepiej woku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulkę i czosnek drobno posiekane. Dodajemy mięso mielone, przyprawiamy solą i pieprzem, gdy się przesmaży dodajemy ugotowaną marchewkę, grzyby mum i makaron ryżowy. Doprawiamy wszystko sosem sojowym. Przesmażamy jeszcze 3 minuty, żeby wszystko się dobrze połączyło. Papier ryżowy moczymy w wodzie i rozkładamy na blacie zawijamy ok łyżkę farszu ( ja zawijam w dwa płaty papieru, często jeden przerywa się, a po za tym jest smaczniejsze wtedy). Smażymy w głębszym tłuszczu.