Sposób przygotowania:
Sajgonki z brązowym ryżem
Mięso mielę. Ryż gotuję wg przepisu na opakowaniu i studzę. Na odrobinie oleju podsmażam mrożone warzywa. Pora kroję w słupki, kiedy warzywa się rozmrożą dorzucam pora i pokrojoną paprykę. Wszystko razem dokładnie mieszam. Do warzyw dodaję przestudzony ryż. Na tej samej patelni smażę mięso. Następnie dodaję je do warzyw z ryżem. Kapustę pekińską kroję w drobniejsze kawałki i wrzucam do miski z farszem. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, papryką. Papier ryżowy zanurzam w ciepłej wodzie, kładę na deskę , chwilę czekam aż namięknie. Nakładam porcję farszu i zawijam. Smażę na głębokim oleju. odsączam sajgonki na ręcznikach papierowych.
marietta
BĄBELEK85