Sposób przygotowania:
Sakiewko-pierożki
Pierwszy etap gotowania .Kapustę umyłam włożyłam na patelnie i dusiłam i w bulionetce drobiowej dodała liśc laurowy i ziele angielskie .Szynkę pokroiłam w drobne kawałki ,podsmażyłam i dodałam do kapusty Gotowałam tak długo az zrobilo sie wszystko miekkie .Razem sie dusiło powstał fajny smak. Na koniec dodałam przecier pomidorowy prubując czy w smaku jest akurat potrawa doszła razem do końcowego efektu . Ryż ugotowałam w małym garnku dodając łyżeczkę curry zmienił kolor i oto chodziło :) Kapustę dusiłam potem zdjęłam pokrywkę i czekałam aż odparuje Przełożyłam na talerz dodałam ryz i wymieszałam razem. Wsypała mąkę do miski dodałam wrzątek i wymieszałam za pomocą łyżkina koniec dodałam zimna wodę i olej . Rękoma wyrobiłam ciasto na jednolitą masę . Trochę się kleiło to posypałam mąką Wałkowałam i wycinałam kwadraty około 6 centymetrów . Nakładałam farsz i zawijałam je na przemian tworząc sakiewki . Gotowałam w lekko osolonej wodzie , jak wypływały na górę to wyjmowałam kłądlam na talerz i podawałam do obiadu smakowałao wszystkim :)