Sposób przygotowania:
Sałata i szpinak z pomidorkami
Dokładnie umytą sałatę i szpinak, osuszam w suszarce do sałaty i rwę na mniejsze kawałki. Umyte truskawki , odsączam na sitku, usuwam szypułki i kroję na części. Fetę kroję w małą kostkę, a pomidorki na pół.
Słonecznik prażę na patelni bez dodatku tłuszczu.
SOS DO SAŁATY: ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i ucieram z oliwą i octem balsamicznym do uzyskania jednolitej emulsji. Następnie doprawiam do smaku solą morską i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki przekładam do miski, polewam sosem i bardzo delikatnie mieszam.
Słonecznik prażę na patelni bez dodatku tłuszczu.
SOS DO SAŁATY: ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i ucieram z oliwą i octem balsamicznym do uzyskania jednolitej emulsji. Następnie doprawiam do smaku solą morską i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki przekładam do miski, polewam sosem i bardzo delikatnie mieszam.