Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Sałata rzymska na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Sałata rzymska duszona na maśle z rozmarynem i czosnkiem, podana z parmezanem, oliwą i małymi pomidorkami.

Sałata rzymska na ciepło

Składniki:

Sałata rzymska na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Sałata rzymska na ciepło
Sałaty przekroić wzdłuż pozostawiając głąby, z rozmarynu usunąć zdrewniałe łodyżki a liście lekko posiekać. Na patelni rozpuścić masło i dodać do niego odrobinę oliwy, na gorący tłuszcz wrzucić posiekany czosnek. Sałatę posypać od strony głąba solą pieprzem i rozmarynem, i ułożyć na gorącej patelni , dodać kilka cząstek pomidorków i smażyć 10 min tylko na jednej stronie, przed podaniem skrop oliwą i posyp serem.

Tagi:

sałata