iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna sałatka na ciepło z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wiosenna sałatka na ciepło z krewetkami

Wiosenna sałatka na ciepło z krewetkami

Składniki:

Wiosenna sałatka na ciepło z krewetkami

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka na ciepło z krewetkami
Ryż brązowy i dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Krewetki obieramy z pancerzy i podsmażamy na masełku z wyciśniętym czosnkiem. Pomidora myjemy i kroimy w ósemki. Awokado obieramy i kroimy w paski. Szczypior siekamy. Z pomarańcza robimy filety i kroimy go w kostkę. Kawałek pomarańcza zostawiamy aby wycisnąć z niego sok. Na talerzu podajemy wymieszany ryż układamy na nim podsmażone krewetki polewamy sosem z smażenia. Układamy pomidory , awokado i sałatę. Posypujemy sola morską kawałkami pomarańczy i szczypiorem. Wykańczamy kropiąc sokiem z pomarańczy .