Sposób przygotowania:
Sałata rzymska z grillowaną feta
Sałatę umyć,osuszyć i poszatkować drobno. Cebulkę pokroić w małą kosteczkę. Ogórka obrać i pokroić w słupki . Pomidorki pokroić w plasterki. Jabłko obrać pozbawić gniazda nasiennego, przekroić na pół i każdą połówkę na plasterki. Dodać do miski z resztą składników.Dodać maliny. Patelnię grillową rozgrzać i położyć fetę pokrojoną na plastry. Grillować aż nabierze ładnego brązowego koloru. Zdjąć z patelni i pokroić na mniejsze kawałki,ostrożnie przełożyć do miski. W osobnej miseczce wymieszać olej z octem i miodem,dodać sól i pieprz i ponownie dobrze wymieszać. Przelać dressing do sałatki i delikatnie wymieszać. Posypać posiekaną rzeżuchą i podawać od razu. Smacznego!
mysza75
monikaT83
edytaha
monikaT83
Patka123