Sposób przygotowania:
Sałata strzępiasta z pieczonym kurczakiemETAP 1:
Sałatę porwać w palcach na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski. Pomidora i ogórka pokroić w kostkę średniej wielkości
ETAP 2:
Rzodkiewki przekroić na pól a każdą połówkę na 4-5 słupków. Przełożyć do miski.
ETAP 3:
Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie paseczki.
ETAP 4:
Kurczaka porwać na małe kawałki wzdłuż włókien. Całość sałaty delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku sola i pieprzem, ponownie delikatnie wymieszać.
Sos:
Do szklanki przełożyć musztardę, dodać ocet i cukier. Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia cukru. Koperek drobniutko posiekać i dodać do reszty składników. Wymieszać. Przelać sos do miski i po raz ostatni wymieszać. Odłożyć do lodówki na 30 minut, smacznego!