Sposób przygotowania:
Wiosenna sałata z pieczonym kurczakiem i dressingiETAP 1:
Mięso umyć i osuszyć. Rozkroić na pół i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić solą, pieprzem, curry i tymiankiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st i piec około 15 minut. Wyjąć i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Pokroić w cieknie paski. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Do miski przełożyć sałatę. Rzodkiewki przekroić na pół i dodać do miski. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Pomidora pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski grubości około 5-6 mm. Oczyszczoną paprykę również pokroić w paski takiej samej grubości. Dodać kawałki mięsa. Doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.
Dressing:
Do miseczki przełożyć majonez i wymieszać z octem. Dodać musztardę i szczyptę pieprzu i po raz ostatni wymieszać. Na sałatę nałożyć kilka kleksów dressingu, resztę przelać do miseczki i podać z sałatą. Smacznego!
Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.