Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałata w jogurcie

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 926

Sałatę podzielić na listki, umyć, dokładnie osączyć. Rodzynki umyć, przebrać,

Sałata w jogurcie

Składniki:

Sałata w jogurcie

 

 

  • 5 dag rodzynków

 

  • 2 pęczki dymki

 

 

 

 

 

  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Sałata w jogurcie
Sałatę podzielić na listki, umyć, dokładnie osączyć. Rodzynki umyć, przebrać, osuszyć. Dymkę oczyścić, umyć i drobno pokrajać, Wymieszać z jogurtem. Jabłko umyć, obrać, utrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do jogurtu. Przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Przygotowaną sałatkę wyłożyć na salaterkę, polać równomiernie po wierzchu bardzo gęstym sosem jogurtowym, posypać rodzynkami posiekaną nacią pietruszki. Podawać zaraz po przyrządzeniu jako dodatek do potraw.