Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałata z japońskim sosem cytrynowym (Japonia)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Wodę, mąkę, sos sojowy, ocet i cukier zagotować często mieszając. Dodać sok z cytryny

Sałata z japońskim sosem cytrynowym (Japonia)

Składniki:

Sałata z japońskim sosem cytrynowym (Japonia)

 

  • 50 ml wody
  • płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 20 ml Sosu Sojowego Kikkoman
  • 20 ml Białego Dressingu na Occie Balsamicznym Mazzetti
  • 10 g cukru
  • 3 ml soku z cytryny
  • 1/2 cebulki dymki pociętej na krążki
  • sałata zielona (dowolna) umyta i porwana na kawałki

Sposób przygotowania:

Sałata z japońskim sosem cytrynowym (Japonia)
Wodę, mąkę, sos sojowy, ocet i cukier zagotować często mieszając. Dodać sok z cytryny i cebulkę, dokładnie wymieszać gotować jeszcze przez chwilę. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Sałatę ułożyć na talerzu i polać sosem cytrynowym.

Tagi:

sosy sałata