Sposób przygotowania:
Sałatka azjatycka z kiełkami i chili
Ryż ugotuj w posolonym wrzątku. Czosnek oraz chili posiekaj. Cukinię oczyść, marchewki obierz. Warzywa potnij w plasterki. Kapustę poszatkuj. Mięso pokrój w kostkę. Odłóż trochę natki do dekoracji, a resztę posiekaj. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzej oliwę, wrzuć wędlinę. Mieszając smaż 2 minuty. Dołóż marchewkę, cukinię oraz kapustę i smaż jeszcze 5 minut na dużym ogniu. Dodaj czosnek, chili i kiełki. Podlej bulionem i smaż kolejne kolejne 3 minuty. Dopraw solą, pieprzem i sosem sojowym. Potrawkę zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody. Udekoruj odłożoną natką. Potrawkę podawaj z ryżem.