Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka bankietowa II

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Sałatka mimo, że prosta w wykonaniu to bardzo wykwintna.

Sałatka bankietowa II

Składniki:

Sałatka bankietowa II

 

  • 200 g makaronu (bardzo drobne kolanka),
  • 170 g marynowanych pieczarek,
  • 70 g zielonych oliwek,
  • 50-100 ml majonezu,
  • sól do smaku.

Sposób przygotowania:

Sałatka bankietowa II
Makaron ugotować al'dente w dużej ilości lekko posolonej wody. Odcedzić. Wystudzić. Oliwki i pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Składniki połączyć, dodać majonez i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą. Postawić do lodówki na ok 1 godz. Podawać zimną.

Tagi:

makaron