Sposób przygotowania:
Sałatka buraczana z selerem naciowym i mandarynką
1. Buraki ugotowałam w skórce, przestudziłam, obrałam i pokroiłam w kostkę.
2. Mandarynki obrałam i rozdrobniłam na małe części.
3. Seler naciowy umyłam i pokroiłam w cienkie plasterki. Jabłka pozbawiłam gniazd nasiennych i pokroiłam w półplasterki. Skropiłam sokiem z cytryny.
4. W misce umieściłam wszystkie składniki, dodałam olej arachidowy, sól i pieprz i wymieszałam.
5. Orzechy rozdrobniłam na mniejsze kawałki. Sałatkę przełożyłam do miseczek i posypałam orzechami.
2. Mandarynki obrałam i rozdrobniłam na małe części.
3. Seler naciowy umyłam i pokroiłam w cienkie plasterki. Jabłka pozbawiłam gniazd nasiennych i pokroiłam w półplasterki. Skropiłam sokiem z cytryny.
4. W misce umieściłam wszystkie składniki, dodałam olej arachidowy, sól i pieprz i wymieszałam.
5. Orzechy rozdrobniłam na mniejsze kawałki. Sałatkę przełożyłam do miseczek i posypałam orzechami.
skuter5
haniakson
Czekoladka 2