Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Sałatka do dania mięsnego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka, idealna jako dodatek do mięsa, ale również sprawdzi się na różnych uroczystościach.

Sałatka do dania mięsnego

Składniki:

Sałatka do dania mięsnego

 

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchew
  • 1 por
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka do dania mięsnego

I

Sałatka do dania mięsnego

1. Kapustę pekińską szatkuję, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, por kroję w pół plasterki.
2. Warzywa przekładam do miski, dodaję odlaną zalewy kukurydze oraz drobno pokrojone rzodkiewki.
3. Następnie dodaję majonez, jogurt, doprawiam pieprze oraz solą, dokładnie mieszam i przekładam do naczynia.
4. Sałatka gotowa.
5. Smacznego.