Sposób przygotowania:
Sałatka do obiadu
Kilkanaście listków sałaty myjemy i rwiemy do miski. Dodajemy do niej paprykę pokrojoną w kostki, jajko ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę i kukurydzę. Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Wyciskamy jeden ząbek czosnku i lekko podsmażamy. Następnie wrzucamy na to kosteczki chleba i obsmażamy, aż będą chrupiące. W czasie, kiedy ten chlebek się obsmaża, zrobimy sos. Do jakiegoś pojemniczka, który można zamknąć, wlewamy oliwę, sok z cytryny, wyciskamy ząbek czosnku, dodajemy pieprz i sól do smaku. Zamykamy opakowanie i mieszamy porządnie. Po obsmażeniu grzanek dodajemy je do sałatki i wszystko polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Dokładnie mieszamy sałatkę i już możemy ją podawać.Smacznego!