Sposób przygotowania:
Sałatka na gorąco z kurczakiem i szpinakiem
Filet z kurczaka myję, a następnie kroję w paski. Na patelni rozgrzewamy olej. Mięso doprawiam i smażę na rumiano.
Następnie dodaję umyty szpinak. Mieszam. Dodaję prażoną cebulkę. Kolejno dodaję pokrojone na pół oliwki. Przekładam do miski. Następnie dodaję ser tarty, pokrojone w kostkę ananasy.
Na koniec dodaję drobno pokrojoną natkę pietruszki. Mieszam. Doprawiam solą i pieprzem.
Podaję odrazu
Następnie dodaję umyty szpinak. Mieszam. Dodaję prażoną cebulkę. Kolejno dodaję pokrojone na pół oliwki. Przekładam do miski. Następnie dodaję ser tarty, pokrojone w kostkę ananasy.
Na koniec dodaję drobno pokrojoną natkę pietruszki. Mieszam. Doprawiam solą i pieprzem.
Podaję odrazu