zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Sałatka eksplozja smaku

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

moja kolejna sałatka pełna witamin

Sałatka eksplozja smaku

Składniki:

Sałatka eksplozja smaku

 

  • 5 środkowych liści sałaty rzymskiej
  • 5 gałązek sałaty frisee czerwonej
  • 1 duży liść sałaty radicchio
  • 2 mini kulki mozarrelli
  • 6 czarnych oliwek
  • 6 zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową
  • kilka marynowanych cebulek perłowych
  • 2 koktajlowe pomidorki
  • 1 łyżka kukurydzy z puszki
  • 1 łyżka czerwonej fasoli z puszki
  • 2 łyżki grzanek czosnkowych
  • 1 łyżka rzeżuchy
  • sos :
  • 1 łyżka octu winnego z białego wina
  • 3 łyżki oleju ryżowego
  • mix chili scoth bonnet do smaku
  • czarna sól do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Sałatka eksplozja smaku
Składniki sosu dokładnie wymieszaj np. umieszczając w małym słoiczku z nakrętką energicznie potrząsając. Sałaty umyj i osusz, porwij na kawałki. Na talerzu rozłóż sałaty. Pomidorki i mozzarellę pokrój na kawałki i rozłóż na talerzu. Oliwki, cebulkę, kukurydzę i fasolę także dodaj do sałaty. Na koniec posyp grzankami, rzeżuchą i polej sosem. Sałatkę odstaw na 5 minut aby smaki się przegryzły.