Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Sałatka francuska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatkę po wykonaniu należy wstawić do lodówki.

Sałatka francuska

Składniki:

Sałatka francuska

 

Sposób przygotowania:

Sałatka francuska
Brokuły ugotować w osolonej i lekko osłodzonej wodzie, odcedzić i podzielić na różyczki. Pozostałe łodygi pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w ćwiartki.
Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w cienkie paski. Czosnek obrać i zetrzeć dodać sól i dokładnie wymieszać z majonezem i jogurtem, dodać sok z cytryny i doprawić przyprawami do smaku.
Brokuły połączyć z pomidorami, jajkami i zalać sosem.
Na końcu wierzch sałatki posypać drobno pokrojoną pietruszką.

Tagi:

jajko sosy jajka