Sposób przygotowania:
Sałatka grecka 7
Liście sałaty lodowej opłukujemy wodą i osuszamy. Następnie rwiemy sałatę na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Należy pamiętać o tym, że liście rwiemy, absolutnie nie wolno ich kroić! Pomidora przecinamy na pół, znowu na pół i staramy się przeciąć powstałe ćwiartki jeszcze raz na dwie części. Ogórka obieramy ze skórki, przecinamy na pół i kroimy w półkola. Następnie ser feta staramy się pokroić w kostki (może to być trudne, ponieważ feta przykleja się do noża co bardzo utrudnia krojenie). Wszystko wrzucamy do miski właśnie w takiej kolejności. NIE MIESZAMY! (ponieważ wtedy najważniejsze składniki spadną na dno miski). Następnie dodajemy oliwki (całe lub przekrojone na pół). Na koniec przygotowujemy sos grecki (wg wskazań zawartych na opakowaniu) i polewamy równomiernie całą sałatkę. Do smaku dodajemy szczyptę soli oraz pieprzu. Jemy! I rozkoszujemy się pysznym greckim klimatem! :)