Sposób przygotowania:
Sałatka gyros z prażoną cebulką
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę ,przyprawiamy i smażymy. Odstawiamy do wystudzenia. Kapustę szatkujemy. Cebulę i ogórki kroimy w kosteczkę.
Majonez mieszamy ze śmietaną , czosnkiem i przyprawami. Do miseczki wykładamy połowę mięsa, polewamy 3 łyżkami ketchupu, na to połowa kapusty, połowa sosu czosnkowego, cebula, ogórek, kukurydza, reszta mięsa, ketchup, kapusta, resztę sosu, posypujemy prażoną cebulką ( ja jeszcze dodałam na wierzch troszkę kukurydzy).
Smacznego ;)
Majonez mieszamy ze śmietaną , czosnkiem i przyprawami. Do miseczki wykładamy połowę mięsa, polewamy 3 łyżkami ketchupu, na to połowa kapusty, połowa sosu czosnkowego, cebula, ogórek, kukurydza, reszta mięsa, ketchup, kapusta, resztę sosu, posypujemy prażoną cebulką ( ja jeszcze dodałam na wierzch troszkę kukurydzy).
Smacznego ;)
marcinka
gosiapiotrek23
Bardzo smacznie, pierwszy raz robiłam i wyszło super na pewno to powtórzę ;)