Sposób przygotowania:
Sałatka-Hit imprezy
Mięso myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym,kroimy w małą kostkę oprószamy przyprawą gyros,przekładamy na patelnię mieszamy z olejem i odstawiamy na pół godziny.Po tym czasie smażymy aż mięso będzie miękkie.Odstawiamy do wystygnięcia. Por paprykę pomidory myjemy,z papryki wydrążamy nasionka i każde warzywo osobno kroimy. Marchewkę obieramy gotujemy do miękkości.Zimną kroimy w kostkę tak samo ugotowane na twardo jajka. Kukurydzę osączamy z zalewy. Sos: Śmietanę mieszamy z majonezem,przeciśniętym przez praskę czosnkiem,dodajemy party dip czosnkowy,mieszamy do połączenia. Sałatkę układamy w półmisku warstwowo: Na samym dnie jajka wymieszane z kukurydzą,następnie pokrojoną marchewkę smarujemy połową sosu czosnkowego,posypujemy porem,rozkładamy mięso oraz pokruszoną część chipsów polewamy ketchupem,następnie dodajemy pomidory z papryką znów smarujemy sosem,solimy ewentualnie do smaku posypujemy w całości chipsami i na wierzch posiekany drobno szczypiorek.Schładzamy w lodówce 2 godziny i podajemy.