Sposób przygotowania:
Sałatka jaglana z jajkami i warzywami
Warzywa konserwowe przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w kosteczkę. Jajka obieramy ze skorupek. 1 jajko kroimy w kosteczkę, a drugie na 4 ćwiartki.
Do miski wkładamy kaszę jaglaną, odsączone warzywa, cebulę i rzodkiewkę, jajka pokrojone w kosteczkę. Dokładamy jogurt, majonez i doprawiamy do smaku. Mieszamy. Sałatkę przekładamy do salaterki i dekorujemy pokrojonym jajkiem i szczypiorkiem.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w kosteczkę. Jajka obieramy ze skorupek. 1 jajko kroimy w kosteczkę, a drugie na 4 ćwiartki.
Do miski wkładamy kaszę jaglaną, odsączone warzywa, cebulę i rzodkiewkę, jajka pokrojone w kosteczkę. Dokładamy jogurt, majonez i doprawiamy do smaku. Mieszamy. Sałatkę przekładamy do salaterki i dekorujemy pokrojonym jajkiem i szczypiorkiem.